Veelgestelde vragen over laser kleiduifschieten

Wat is laserkleiduifschieten?

Laserkleiduifschieten is een sport waarbij spelers lasergeweren gebruiken om kleiduiven te raken die door de lucht worden geschoten. Het is een veilig alternatief voor het traditioneel kleiduifschieten met hagel.

Hoe werkt laserkleiduifschieten?

Bij het laserkleiduifschieten worden kleiduiven (speciale plastic schijven) door de lucht geschoten en spelers proberen deze te raken met onze omgebouwde dubbelloops jachtgeweren. Naast deze geweren is er een scorebord die automatisch de score bijhoudt.

Wat zijn de voordelen van laserkleiduifschieten ten opzichte van traditioneel kleiduifschieten?

Laserkleiduifschieten is veiliger en milieuvriendelijker dan traditioneel kleiduifschieten omdat er geen schadelijke stoffen vrijkomen en er geen risico op ongelukken met vuurwapens is. Daarnaast is het mogelijk om met 5 of 10 geweren tegelijkertijd op de duif te schieten. Zo kan iedere deelnemer vaak schieten.

Wat voor soort geweren worden er gebruikt bij laserkleiduifschieten?

Bij laserkleiduifschieten wordt er gebruik gemaakt van onklaar gemaakte en omgebouwde dubbelloops jachtgeweren. Deze geweren voelen en zien er als echt uit. Om met deze geweren op pad te gaan hebben wij een speciale erkenning van de politie.

Waar kan ik laserkleiduifschieten beoefenen?

Vanuit Gelderland verzorgen wij deze unieke activiteit bij u op locatie door heel Nederland. Indien u zelf niet beschikt over een groot grasveld dan wijken we meestal uit naar een weiland van een boer in de buurt of naar een voetbalveld. Mocht je zelf geen geschikte plaats weten dan helpen we graag mee naar het vinden van een geschikte locatie.

Wat voor soort kleiduiven worden gebruikt bij laserkleiduifschieten?

Bij laserkleiduifschieten worden speciale kleiduiven gebruikt die zijn voorzien van reflecterend materiaal, zodat de lasers van de lasergeweren de kleiduiven kunnen detecteren en raken. Tevens hebben we speciale kleiduiven zodat we deze activiteit ook in het donker kunnen spelen.

Moet ik ervaring hebben met kleiduifschieten om te kunnen deelnemen aan laserkleiduifschieten?

Nee, ervaring met kleiduifschieten is niet vereist om te kunnen deelnemen aan laserkleiduifschieten. Het is een toegankelijke sport die geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Onze ervaren instructeurs helpen u graag met nuttige tips!

Is laserkleiduifschieten geschikt voor groepen en bedrijfsuitjes?

Ja, laserkleiduifschieten is zeer geschikt voor groepen en bedrijfsuitjes. Het is een leuke en spannende activiteit die geschikt is voor zowel jong als oud en waarbij teambuilding en samenwerking centraal staan. Daarnaast is laserkleiduifschieten natuurlijk ook ideaal voor vrijgezellenfeesten en familiedagen.

Is laserkleiduifschieten ook geschikt voor kinderfeestjes?

Nee, helaas is laserkleiduifschieten niet geschikt voor een kinderfeestje.

Wat zijn de kosten voor laserkleiduifschieten?

Zie hiervoor onze pagina met prijzen en speelduur. Liever een offerte op maat, neem dan even contact met ons op.

laserkleiduifschieten 10 personen